Wereldveiligheidsdag op 28/04/2022 - 28.04.2022   Terug naar overzicht


28/4 stond bij de Belgische afvalverbrandingsinstallaties in het teken van veiligheid in de storthallen. De leden van Belgian  Waste-to-Energy sensibiliseerden voor valgevaar en het dragen van de correcte persoonlijke beschermingsmiddelen. Biostoom Oostende en Beringen deden mee aan de actie.  

Valrisico’s doen zich voor bij verlaten of betreden van de cabine (gebruik van de driepuntsmethode), het afzeilen van de vrachtwagen en in de nabijheid van de bunker. Verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen op onze site zijn: veiligheidsschoenen, fluo hesje en helm.

De chauffeurs werden allemaal aangesproken. Wie volledig in orde was, werd bedankt met een kleine attentie en een ludieke flyer met een groene duim omhoog. Chauffeurs die (nog) niet helemaal veilig werken, kregen óók een flyer, maar helaas eentje met een rode duim omlaag.

Meer info over BW2E en de actie vind je in dit persbericht: /Uploads/biostoom/files/PERSBERICHT_wereldveiligheidsdag_220428.pdf

In dit filmpje een aangrijpende getuigenis over een valincident in de bunker, naverteld door een acteur: https://youtu.be/NQ4TJp6ngy4


Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Beringen