Duurzaam ondernemen


Duurzaam Ondernemen staat bij Biostoom Oostende hoog in het vaandel.  

Sedert 2010 nemen we deel aan het Charter Duurzaam Ondernemen, wat ondertussen omgevormd werd tot Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het VCDO is voor ons een hulpinstrument om duurzaam ondernemen concreet vorm te geven en te werken aan de continue verbetering van de prestaties op milieu, sociaal en economisch vlak.

Elk jaar stellen we een actieplan op, het is de bedoeling dat we jaarlijks minstens 10 acties uitvoeren die gelinkt zijn aan 10 duurzaamheidsthema's en aan de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen (SDGs) van de VN. Op het einde van het actiejaar worden de realisaties voorgelegd aan een team van onafhankelijke deskundigen. Na een positieve evaluatie krijgen we het Voka Charter Duurzaam Ondernemen jaarcertificaat. We zijn er trots op dat we dit certificaat sedert onze eerste deelname al elk jaar behaald hebben.

In oktober 2020 werden onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid beloond met het SDG Pioneer-certificaat van UNITAR (United Nations Institute for Training and Research).

 


van Plastiek naar Elektriek

Op 21 mei 2019 lanceerden we samen met the Outsider Coast het project van Plastiek naar Elektriek. 

Tijdens de activiteit "Van plastiek naar elektriek" gaat een groep onder begeleiding van monitoren van The Outsider Coast zoveel mogelijk zwerfvuil uit de waterlopen vissen. Eens terug aan wal wordt het afval gesorteerd en naar Biostoom gebracht. Daar wordt het afval verwerkt en tot energie opgewekt. Bij Biostoom krijgt de groep uitleg over de werking van Biostoom, circulaire energie, SDG’s en circulaire economie.

Deze activiteit werd uitgewerkt in het kader van duurzame ontwikkelingsdoelstelling nummer 14 van de Verenigde Naties in verband met leven in het water. The Outsider Coast en Biostoom willen met dit initiatief samen mensen bewust maken van de grote hoeveelheden afval in de oceaan.

Meer info op: /Uploads/biostoom/files/190521%20Infobundel-Biostoom-TOC.pdf

Interesse voor deze activiteit? Contacteer the Outsider Coast: https://www.theoutsidercoast.be/nl/outdoor/groep/eilandje-te-nieuwpoort/van-plastiek-naar-elektriek


Bezoek ook de website van Bionerga

Bezoek ook de website van Biostoom Beringen